V Nizozemsku se prodal téměř 1,1 milionu DAB+ přijímačů

11. říjen 2018

Prodej digitálních rádií meziročně vzrostl a zvýšil se také podíl DAB+ tunerů v nových automobilech ve srovnání s předchozím rokem.

Prodeji digitálních rozhlasových přijímačů DAB+ se v Nizozemsku daří. V první polovině letošního roku dosáhla tato cifra hodnoty 1,08 milionu. Výsledky byly prezentovány v rámci Dne s digitálním rádiem a citoval je portál Radio.nl, který konstatoval, že v tomto období bylo prodáno o dvacet procent více DAB+ přijímačů, než tomu bylo za stejný časový úsek loni. Loni bylo prodáno v Nizozemsku celkem necelých 720 tisíc přijímačů.

Ve druhém čtvrtletí letošního roku bylo podle statistik prodejců vyexpedováno přes 42 tisíc digitálních přijímačů DAB+, což je ve srovnání s druhým kvartálem roku 2017 nárůst o 21 %. Ve standardní výbavě už má digitální tuner 38 % nově prodaných vozů, rok předtím to bylo 35 %. Znalost značky DAB+ vzrostla o dvanáct procent na hodnotu 72 %. 32 % respondentů uvedlo, že mají v úmyslu koupit si tento přijímač, 10 % uvedlo, že už takové rádio mají.

autor: lukpo
Spustit audio

Související