Vánoční hit Last Christmas slaví 35 let ve velkém stylu, jeho remasterovaná verze ve 4K bere dech

17. prosinec 2019

Videoklip byl poprvé zveřejněn 15. prosince 1984. Doposud jsme ho mohli na hudebních kanálech Óčko Gold nebo Retro Music TV vídat v ne příliš uspokojivé kvalitě.

Jeden z největších vánočních hitů, písnička Last Christmas od britské skupiny Wham, oslavila v neděli 15. prosince 35 let od svého vzniku. Kultovní song si letos mohli připomenout jeho fanoušci hned několikrát, a to například již 28. listopadu, kdy měl u nás premiéru stejnojmenný britský romantický film s Emilií Clarke. Z pohledu této písničky je ale důležitější zejména datum 13. prosince, tedy uplynulý pátek, kdy byla na YouTube zveřejněna remasterovaná verze videoklipu z roku 1984.

Videoklip Last Christmas je vzorovou ukázkou toho, jak lze pro dobrou věc spojit současné moderní technologie a kvalitní materiál, na nějž byla kultovní skladba v podání George Michaela zaznamenaná. Na YouTube mohou zájemci přehrát písničku v mimořádně vysoké obrazové kvalitě a rozlišení Ultra HD/4K. Lze tak s jistotou předpokládat, že v roce 1984 byl videoklip zaznamenání na filmový pás. Na YouTube se ve stejný den dočkala remasteringu například také skladba 8 Days of Christmas od Destiny’s Child.

autor: lukpo

Související