Veletrh IFA: DAB+ se již stal v roce 2020 v Německu standardem

3. září 2020

Pozice technologie u našich západních sousedů neustále posiluje. DAB+ využívá každý měsíc téměř 17,5 % populace. Pro všechny, kteří nechtějí zatěžovat svou datovou rychlost streamováním, nabízí DAB+ snadné řešení i v době, kdy jsou datové linky nepoužitelné.

Technologie DAB+ již získala v Německu takové postavení, že ji lze v tuto chvíli na rozhlasovém trhu považovat za standard. Vyplynulo to z tiskového prohlášení veřejnoprávní ARD a organizace Digitalradio Deutschland při příležitosti zahájení technologického veletrhu IFA, jehož se však vzhledem ke koronavirovým opatřením neúčastní laická veřejnost. Zainteresované subjekty zahajují další společnou informační kampaň, která má za cíl opět zvednout podíl technologie na trhu. DAB+ využívá každý měsíc téměř 17,5 % populace.

„DAB+ nabízí řadu výhod: jednoduché ovládání, širší škálu programů, kvalitu digitálního zvuku a různé doplňkové služby. Vše je možné bez využití mobilních dat nebo dodatečných nákladů,“ uvedla Valerie Weberová, programová ředitelka WDR, pod kterou zároveň v ARD spadá i oblast vzdělávání a kultury, a dodala: „ Větší výběr a více rozmanitosti pro posluchače. (…) Pro všechny, kteří nechtějí zatěžovat svou datovou rychlost streamováním, nabízí DAB+ snadné řešení, které je zároveň odolné vůči absenci připojení v době krize.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související