Videotéka TVP VOD prošla redesignem, polská veřejnoprávní televize ji představila v novém kabátě

26. říjen 2022

S kompletně novým vizuálem se představila ve 42. týdnu online videotéka polské veřejnoprávní televize TVP VOD. Zásadní změnou je také to, že ze služby zmizely streamované programy, z nichž některé z nich bylo možné bez geoblokace sledovat také v Česku. Služba podporuje personalizaci a je ji možné využívat například v Android TV.

Nová videotéka je provozována na platformě společnosti Redge Technologies. Cílem je nabídnout uživateli moderní streamovací službu s pokročilými funkcemi a podporou široké škály zařízení včetně HbbTV, tedy virtuálního červeného tlačítka. Redakce portálu Digitální rádio vylepšenou verzi online platformy vyzkoušela v prostředí operačního systému Android TV. Na problematický obsah je uplatněna geoblokace, v Česku ho tedy nelze přehrát.

Služba už neobsahuje kategorii streamovaných programů, kde byly dostupné například stanice TVP Info, TVP World nebo UA1 s možností sledování na našem území. Není-li divák zaregistrován, před přehráním zvoleného titulu se mu spustí reklama. Po přihlášení do TVP VOD je k dispozici také personalizované prostředí. Služba má být podle zástupců TVP srdcem digitálního prostředí veřejnoprávní televize a posloužit k oživení lineárního vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související