Vodafone rozšířil nabídku kabelové televize o stanici Epic Drama HD, zařadil i Hlas Prahy a další rádia

7. duben 2021

Největší kabelový operátor na trhu, společnost Vodafone, dnes rozšířil nabídku o seriálový a filmový kanál společnosti Viasat World s názvem Epic Drama HD. Součástí programové nabídky se stalo i dalších pět rozhlasových stanic.

Stanice Epic Drama je v České republice a na Slovensku k dispozici od poloviny prosince 2017 a jejím provozovatel je stejně jako v případě placených kanálů Viasat společnost Viasat World. Stanice je určená zejména milovníkům seriálů s historickou tématikou. Diváci se mohou těšit dle charakteristiky jejího provozovatele na „nejslavnější současné hrané seriály z celého světa“. V kabelové nabídce operátora je stanice k dispozici s rozlišením 1920x1080i a dvěma audiostopami – českou a anglickou. Kanál se nachází na programové pozici 48.

Placená televize Epic Drama je šířena z multiplexu na kmitočtu 546 MHz, který byl doposud vyhrazen primárně pro rozhlasové stanice. Právě i v této kategorii je dnešní rozšíření programové nabídky. Nově jsou součástí kabelové televize Vodafone i stanice Hlas Prahy, Free Radio, Radio Jih, Radio Jih Cimbálka a Rádio Jihlava. Dobrou zprávou je rozšíření programové nabídky rozhlasových stanic hned pro prvního vysílatele. Hlas Prahy odstartoval teprve začátkem letošního roku a doposud byl k dispozici v sítích DAB+ a na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související