Vrací se virtuální projekce Moje kino Live, odstartovaly dokumentárním hitem V síti

5. říjen 2020

Diváci budou moci z pohodlí domova zhlédnout nabídku filmů, od nejčerstvějších novinek po starší filmy a dokumenty. V programu nebudou chybět ani přednášky či diskuse s hosty a další alternativní obsah.

Na domácí zobrazovače připojené k internetu se opět vrátil projekt Moje kino Live. Virtuální projekce byly zahájeny v sobotu 3. září očekávanou digitální premiérou dokumentárního hitu V síti, který v uplynulých měsících přinesl velkou celospolečenskou debatu. Diváci budou moci z pohodlí domova zhlédnout nabídku filmů, od nejčerstvějších novinek po starší filmy a dokumenty. V programu nebudou chybět ani přednášky či diskuse s hosty a další alternativní obsah.

Stejně jako na jaře půjde díky pevně stanovenému času projekcí, úvodům dramaturgů, ruchům z kina a dalším přidruženým formátům o zážitek navozující atmosféru kina. Diváci si v online kině budou moci již 30 minut před projekcí povídat s ostatními, své zážitky a dojmy mezi sebou mohou pomocí chatu sdílet také po skončení promítání. „Rozhodli jsme se projekce obnovit zatím na bázi nepravidelných uvedení, a to zhruba dvakrát týdně,“ uvedla mimo jiné Petra Špačková, koordinátorka projektu Moje kino Live.

Další projekcí bude intimní dokument Gero von Boehma s názvem Helmut Newton: Nestoudná krása. Snímek o kontroverzním i oceňovaném fotografovi, který změnil svět módy, sklízí od svého nedávného uvedení do kin nadšené reakce. Úvodu k filmu se ujmou fotografové Gabina Fárová a Robert Vano, publikum přivítá filmový kritik Vít Schmarc. Diváci se mohou těšit také na norský snímek o dospívání Disco s hvězdou seriálu Skam či drama nominované na Oscara Corpus Christi.

autor: lukpo
Spustit audio

Související