YouTube umožňuje v televizorech nově zobrazovat i popisky videa, drobně upravil přehrávač

14. říjen 2022

Z poslední aktualizací videoportálu YouTube v chytrých televizorech přichází i drobná, avšak poměrně podstatná novinka u samotného přehrávače. Divák doposud neměl možnost zobrazit u daného příspěvku popisek, to se nyní mění. V souvislosti s touto změnou souvisí i další novinka, kterou je přesun názvu videa k samotné hranici přehrávače.

Název a informace o videu jsou nově připojeny k přehrávači. Pokud sem divák klepne, objeví se jeho popis.

Novinka je v přehrávači patrná na první pohled. Název videa se nově přesunul do části obrazu k samotnému přehrávači. Uživatel zde najde nadále veškeré informace, které byly uvedeny v původní verzi, jako jsou například název YouTube kanálu, počet zhlédnutí a datum publikace videa. Nemění se ani rozložení tlačítek určených pro titulky, podporu tvůrců, lajkování, přidání do seznamu Oblíbených nebo Nastavení.

K zásadní změně však dochází právě v levé části informačního panelu, který je nově aktivní. Pokud na něj uživatel klikne, objeví se popisek videa. V případě, že divák svou volbu ještě jednou zopakuje, objeví se informace o přehrávaném videu znovu, tentokrát však už v plné délce – přes celou pravou stranu obrazovky. V popisu videí nechybí ani jednotlivé odkazy, které jsou však pro prostředí televizoru neaktivní – není možné z nich web navštívit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související