Zahajuje lifestylový kanál HGTV, exkluzivně je prozatím u jediného operátora

1. červenec 2021

Společnost Discovery spouští v České republice v prostředí placené televize svou další známou značku. O lifestylovém kanálu HGTV mluvila už v červencovém rozhovoru z loňského roku regionální manažerka firmy Lucie Bayer.

Jak z názvu programu vyplývá, zaměřen je zejména na dům a zahradu. První dvě písmena v jeho názvu znamenají „home and garden“. Přímou konkurencí této stanice je například kanál Spektrum Home, Hobby TV nebo Canal+ Domo, který je v České republice a na Slovensku exkluzivním produktem pro satelitní a internetovou televizi Skylink. Bayer v rozhovoru z loňského roku označila HGTV za jedničku mezi nezpravodajskými kanály.

„Podle výsledků našich výzkumů má 163 milionů lidí v celé Evropě zájem o kutilství a dekoratérství. V tom vidíme velkou příležitost,“ zdůvodnila tehdy regionální manažerka Discovery, proč má stanice šanci uspět i na našem trhu a má cenu uvažovat o jeho expanzi. „Jsme připraveni kanál spustit, v současné chvíli jednáme s několika potenciálními partnery,“ dodala Lucie Bayer. HGTV HD bude prozatím dostupná pouze ve službě O2 TV, pozice 112.

Současný stav neznamená, že program by se v budoucnu nedostal do nabídek dalších operátorů. Telekomunikační hráči spíše očekávají, až lokalizace kanálu dosáhne uspokojivého objemu. Sama O2 Czech Republic v tiskové zprávě uvedla, že přidávání češtiny bude postupné. Lze předpokládat, že stejně jako v ostatních zemích bez vlastní verze budou operátoři pracovat s tzv. verzí Pan Regional dostupnou na satelitu Astra 4A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související