Zpravodajský kanál France 24 začal kvůli operátorům rozlišovat v komunikaci jednotlivé jazykové verze

25. duben 2022

Francouzská zpravodajská televize France 24, která je k dispozici také v nabídkách operátorů v České republice, začala v komunikaci s operátory používat rozdílná loga pro svou původní a anglickojazyčnou verzi. Samotného vysílání se však tato televize nedotknula.

„Program France 24 nově používá logo s vyznačením jazykové verze,“ informovala v pátek operátory Štěpánka Červenková, která tuto zpravodajskou stanici při jednáních v našem regionu zastupuje. Jak je patrné, k této změně však dochází pouze v elektronických programových průvodcích (EPG) jednotlivých telekomunikačních firem, nikoliv přímo ve vysílání této tematické televize. Stanice je k dispozici také volně na satelitech nebo online.

Logo anglické jazykové verze kanálu France 24 na černém podkladu

France 24 musí čelit v nabídkách placených služeb velké konkurenci ostatních zpravodajských televizí a atraktivnějších značek, jako jsou například BBC World News, CNN International nebo Euronews. O určitém postojí k tomuto programu svědčí i fakt, že drtivá většina operátorů na trhu ho nabízí pouze ve standardním rozlišení, a to přesto, že z družice Hotbird je dostupná zcela nekódovaně francouzská i mezinárodní verze ve formátu Full HD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související