Český dabing dostaly na Disney+ seriály Ms. Marvel, Jak jsem poznala vašeho otce i Záchranáři L. A. Služba startuje v Česku

13. červen 2022

V úterý 14. června dorazí do České republiky, na Slovensko a dalších zemí střední a východní Evropy dlouho očekávaná streamingová služba Disney+. Do ostrého souboje s konkurencí hodlá vstoupit i lokalizací doposud na našem trhu oficiálně nedostupných titulů. Portál Digitální rádio nechal tuto událost okomentovat člověka, který na sociálních sítích spravuje skupiny s více než stovkou tisíc fanoušků.

Čtěte také

Nové seriály Ms. Marvel a Jak jsem poznala vašeho otce i Záchranáři L. A. jsou jen tři z velkého množství titulů, které budou na streamingové službě Disney+ dostupné s českým dabingem. Redakce portálu Digitální rádio už se o jeho přítomnosti měla možnost přesvědčit prostřednictvím zahraničního účtu, který byl doposud jedinou legální možností, jak si službu v Česku předplatit. Od zítřka bude Disney+ s plnou lokalizací k dispozici oficiálně.

„Vstup Disney+ na místní trh vnímám jako naprosto zásadní věc. Jednak kvůli jejich vlastnímu katalogu, jednak s ohledem na konkurenci. Už nyní pozorujeme, že to donutilo zareagovat i Netflix, který nyní přidává zpětně dabing i k titulům, které ho doteď neměly, namátkou k seriálům Cobra Kai nebo Virgin River,“ uvedl Josef Malínský, který na Facebooku spravuje i skupinu Netflix tipy CZ/SK, která vykazuje více než 140 tisíc fanoušků.

Čtěte také

Připomeňme, že služba Disney+ nejsou jen značky Disney, Pixar, Marvel a Star Wars, ale i dokumentární sekce National Geographic nebo kategorie Star obsahující nepřeberné množství filmů a seriálů ve 4K rozlišení s Dolby Vision a podporou zvuku Dolby Atmos. 

„Disney+ bude v Česku úspěšný, že by se ale stal lokální jedničkou, to nepředpokládám,“ myslí si Malinský a jako důvod doplňuje, že oproti Netflixu služba silně pokulhává v rozsahu novinek. „I zkušenosti ze zahraničí ukazují, že Netflix příchod Disney na jiné trhy nijak neohrozil,“ uzavírá Josef Malinský, který osvětě v oblasti streamovacích služeb obětoval drtivou většinu volného času a věnuje se tak jejich popularizaci u širokého publika.

autor: lukpo
Spustit audio

Související