Český rozhlas nabídne opět videopřenos konference Digimedia, DAB+ sehraje zásadní roli

12. červen 2024

Portál Digitální rádio, jehož provozovatelem je Český rozhlas, nabídne svým čtenářům tradičně videopřenos z oborové konference Digimedia, která se uskuteční ve čtvrtek 13. června na Kavčích horách. Programovým ředitelem konference je dlouholetý mediální novinář a zároveň PR manažer Jan Potůček. Ten slibuje, že blok věnovaný DAB+ už nebude pouhou akademickou debatou.

Čtěte také

Panelové diskuse vítězů aukce ČTÚ, vůbec první od dokončení tohoto výběrového řízení, se zúčastní prezidentka mezinárodní organizace WorldDAB Jacqueline Bierhorst, vedoucí odboru správy kmitočtového spektra ČTÚ Jiří Duchač, technický ředitel Českého rozhlasu a viceprezident WorldDAB Karel Zýka nebo prezident Asociace provozovatelů soukromého vysílání a generální ředitel Rádia Impuls Jiří Hrabák.

Mezi řečníky nebudou chybět ani ředitel sekce regulace a právního oddělení Českých Radiokomunikací Marcel Procházka, výkonný ředitel společnosti Broadcast Services Jakub Juhas, majitel společnost RTI cz Václav Ježek, majitel společnosti Joe Media Miroslav Pýcha, majitel společnosti Fiera touch Pavel Hájek a člen dozorčí rady společnosti Play.cz Jan John. Právě tyto firmy jsou úspěšnými dražiteli kmitočtů pro komerční sítě.

Čtěte také

„Digitálnímu rozhlasu se na konferenci Digimedia věnujeme už řadu let a dosud to byla víceméně akademická debata. Letos poprvé můžeme mluvit o konkrétních plánech a cílech operátorů sítí, které začátkem roku vydražil ČTÚ. Do dvou let mají vzniknout dvě celoplošné sítě pro komerční rádia a dalších 27 regionálních multiplexů pokrývajících jeden nebo více krajů,“ uvedl mimo jiné Pavel Brabec, prezident Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace.

autor: lukpo

Související