Manažer rozvoje rádií Seznam.cz: Máme řadu nabídek do DAB+, některé jsou velmi výhodné

12. březen 2024

Operátoři připravovaných komerčních DAB+ multiplexů začali sami aktivně oslovovat své potenciální zákazníky z řad rozhlasových stanic a posílají jim nabídky s podmínkami, za kterých by mohly uzavřít distribuční smlouvu. Podle Pierra Beneše ze Seznamu jsou některé z nich velmi lákávé. Česká internetová jednička však zůstává prozatím obezřetná.

Čtěte také

„Konkurence operátorů bude velmi vysoká. Už nyní nám chodí nabídky na šíření v DAB+. Někdy je to dokonce nabídka v duchu „Dejte si u mě FM a já vám dám DAB+.“ Nebudeme to podceňovat a je to určitě cesta, jak to zkusit. Nejsme ale úplní DAB+ optimisté,“ řekl portálu Digitální rádio manažer rozvoje rádií společnosti Seznam.cz Pierre Beneš. „Pokud by se toto stalo před deseti lety, byla by to fantastická zpráva,“ řekl k dění po aukci kmitočtů ČTÚ Beneš.

Manažer Seznamu označil nabídky pro vstup do některého z DAB+ multiplexů jako výhodné. Z jeho slov vyplynulo, že operátoři se snaží komerční vysílatele do sítí opravdu přilákat. „Občas lituji provozovatele multiplexů, s čím přicházejí, ale to jsou jejich plány. DAB+ rozhodně neodmítáme, ale není to tak, že bychom měli obrovskou víru v tuto technologii,“ doplnil Pierre Beneš. Firma pro své stanice využívá šíření ve dvou sítích, přičemž komerční dohodu má s firmou JOE Media.

Čtěte také

„Multiplex COLOR DAB+ je pro nás nejpravděpodobnější cesta, kterou půjdeme a podle nabídek to tak zatím vypadá,“ uvedl Beneš a dodal: „Půjdeme do normálního komerčního vztahu s tím, kdo nám nabídne cenu, která se nám bude líbit. Věříme zejména v něco, co bych označil jako internetizaci rádií než šíření vzduchem jako takové, ale můžu se pochopitelně plést. Jsou i jiné technologie než DAB+, ale žádná z nich nevypadá, že by se ujala.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související