Multiplex COLOR DAB+ vysílá v Praze z nové lokality, v některých oblastech se zlepšil příjem

6. únor 2024

Z důvodu havarijního stavu Rošického stadionu postupně rozhlasové stanice i operátoři opouštějí tento areál a přesouvají se do nových lokalit. Tento krok realizoval v neděli 4. února i provozovatel digitální sítě COLOR DAB+, společnost JOE Media. Firma o tom informovala na facebookovém profilu tohoto multiplexu.

Čtěte také

„Dnes odpoledne (v neděli 4. února, pozn. red.) byl úspěšně přesunut pražský vysílač COLOR DAB+ na kanále 7C na novou lokalitu Strahov - velký stadion 345 + 30 metrů a v 19:00 spuštěno vysílání z nového anténního systému,“ informoval na facebookovém profilu multiplexu COLOR DAB+ jeho koordinátor Jakub Melín. Zároveň doplnil, že byla zprovozněna i nová trasa na středočeský vysílač Špulka, který s Prahou funguje v jednofrekvenční síti, tzv. SFN.

Společnost JOE Media uvítá reporty od posluchačů svého multiplexu. „Směrem na západ a jih očekáváme stejný nebo mírně horší signál, ostatní směry a pokrytí Prahy jako takové by se měly zlepšit,“ doplnil Melín. To se skutečně podle reakcí disktujících, kteří se ozvali například z Litoměřicka nebo Novobydžovska, potvrdilo. Rozhlasová síť COLOR DAB+ v současné době obsahuje třináct pozic z toho dvanáct rádií. Nejnovějším přírustkem je program Musiconly.

autor: lukpo
Spustit audio

Související