MS ve fotbale pro české diváky v Ultra HD rozlišení a DVB-T2? Od pátku na TVP 4K v několika krajích

16. listopad 2022

Polská veřejnoprávní televize spustí v pátek 18. listopadu v experimentálním režimu vysílání svého Ultra HD kanálu TVP 4K. K dispozici bude v rámci bezplatného pozemního vysílání v experimentálním DVB-T2 multiplexu. Stanici si bude moci naladit část diváků také v Česku, zejména v Moravskoslezském a Olomouckém kraji nebo na Pardubicku či Královéhradecku.

Čtěte také

TVP 4K začne vysílat v neděli 20. listopadu v 15:00. V ten den budou moci diváci v přímém přenosu sledovat zahajovací ceremoniál šampionátu a úvodní zápas Katar - Ekvádor. Na našem trhu jsou zápasy rozdělené mezi Českou televizi a mediální skupinu Nova. Znamená to, že v rámci bezplatného pozemního vysílání uvidí zájemci část šampionátu pouze ve standardním rozlišení, a to na kanálech Nova a Nova Action.

Opětovné spuštění kanálu TVP 4K je podle Polské televize reakcí na očekávání fotbalových fanoušků v celém Polsku. Veškeré přenosy a záznamy zápasů z MS v Kataru budou k dispozici v UHD kvalitě, díky čemuž budou moci fotbaloví fanoušci - stejně jako v případě MS v Rusku v roce 2018 a Euro 2020 - pocítit jedinečnou atmosféru tohoto fotbalového svátku. Zdarma ve 4K rozlišení uvidí diváci MS také v Itálii a premiérově i ve Španělsku.

Program TVP 4K bude dostupný na pozemním multiplexu Polské televize v rámci digitálního vysílání ve standardu DVB-T2/HEVC. Testovací signál TVP 4K se v digitální pozemní televizi objeví 18. listopadu, aby si diváci mohli naladit své přijímače s předstihem. Se spuštěním TVP 4K budou z testovacího multiplexu odstraněny kanály TVP1, TVP2 a TVP Info, které bude možné nadále sledovat v multiplexu 3, který stále ještě funguje ve standardu DVB-T.

autor: lukpo
Spustit audio

Související