Novinky na DAB+ vysílačích Inselsberg, Jena a v sousedním Sasku

11. leden 2024

Konec roku 2023 ve středním Německu patřil opět digitálním rádiu DAB+. Posluchači se dočkali nových vysílacích lokalit a také příslibu rozšíření programové nabídky. Uvedením nových stanovišť Inselsberg a Jena dne 18. prosince zvýšila společnost Divicon Media dosah multiplexu DAB Thueringen na přibližně 1,55 milionu obyvatel, což je o 820 tisíc více než doposud.

Čtěte také

„Téměř dvě třetiny lidí v Durynsku nyní mohou obdržet nabídku multiplexu DAB Thueringen,“ uvedl Franz Coriand, výkonný ředitel společnosti Divicon Media, a doplnil: „Společně s provozovateli programů a odpovědným durynským státním mediálním úřadem jsme tak učinili obrovský krok vpřed. Větší digitální dosah znamená především nové posluchače, a tedy větší regionální angažovanost a větší rozmanitost. Jsme hrdí, že můžeme být součástí tohoto úspěšného příběhu!“

Divicon Media zároveň připravuje spuštění dalších programů v Sasku. Stanice Hitradio RTL byla nedávno zařazena do DAB+ multiplexu ve Freibergu a nyní má následovat řada dalších lokalit po celém Svobodném státě. Základem je výběrové řízení na přenosové kapacity místních DAB+ multiplexů v Chemnitzu, Drážďanech, Lipsku a Freibergu zveřejněné 24. října Saskou státní agenturou pro soukromé vysílání a nová média (SLM). Divicon Media provozuje od roku 2018 všechna saská lokální rádia DAB+ s neustále rostoucí programovou nabídkou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související