Po české verzi videotéky Voyo už je k dispozici přes HbbTV i slovenská, nasadila ji Markíza

16. únor 2022

Mediální skupina CME, jejíž součástí je v České republice také TV Nova, zpřístupnila videotéku Voyo prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, technologie HbbTV, také na sousedním Slovensku. Divákům je pochopitelně k dispozici tamní verze služby. Online platforma bude fungovat na kanálech skupiny Markíza.

Čtěte také

Uvolnění slovenské aplikace Voyo pro tamní diváky není v případě Markízy nijak překvapivým krokem. Stejně postupovala sesterská skupina Nova i v České republice, kde je tento portál k dispozici již od loňského podzimu.

V obou zemích bývalé federace už si službu předplácejí stovky tisíc zákazníků. Zpřístupnění Voya přímo přes virtuální červené tlačítko pochopitelně zvyšuje jeho dostupnost. V případě nekompatibility zařízení je divák na tuto skutečnost upozorněn prostřednictvím úvodní obrazovky.

Videotéka Voyo.sk v HbbTV menu slovenské televize Markíza

Příchod služby Voyo.sk do prostředí HbbTV je dobrou zprávou i pro samotnou technologii u našich východních sousedů. RTVS, JOJ Media House i Markíza sice platformu využívají, ale z pohledu dostupných služeb a grafické podoby aplikací jde již řadu let o setrvalý stav. HbbTV lze spíš v tomto případě chápat jako okrajovou záležitost.

autor: lukpo
Spustit audio

Související