Přes 1,5 milionu posluchačů díky digitálu? Stanice Deutschlandfunk Nova je toho příkladem

29. duben 2024

Necelých 1,6 milionu lidí v nejširší skupině posluchačů ladí rozhlasovou stanici Deutschlandfunk Nova, která je v sousedním Německu k dispozici výhradně prostřednictvím digitálních distribučních kanálů a v FM pásmu už vůbec nevysílá. Ukázaly to aktuální výsledky Mediální analýzy 2024 Audio I. Veřejnoprávní vysílatel Deutschlandradio s ní cílí na mladé posluchače.

Čtěte také

Vlajková stanice Deutschlandfunk je do značné míry stabilní na hodnotě 2,23 milionu denních posluchačů (MA Audio 2023 II: 2,27 milionu). Zůstává nejúspěšnějším informačním programem v Německu. Po rekordním maximu z minulé Mediální analýzy (0,64 milionu) má nyní Deutschlandfunk Kultur denní dosah 0,58 milionu posluchačů. Všechny tři stanice jsou součástí programové nabídky sítě DR Deutschland, kterou lze zachytit i v Čechách na kanálu 5C.

Ředitel Deutschlandradia Stefan Raue k výsledkům uvedl: „V době, kdy je často diagnostikována rostoucí únava ze zpravodajství, pro nás aktuální čísla z Mediální analýzy znamenají uznání a zároveň odpovědnost. (...) Díky svému jasnému profilu mají naše programy trvalé místo jako společník a informační kotva v každodenním životě milionů lidí v Německu. Jsme celoplošný a celostátní debatní prostor pro důležitá témata naší doby.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související