Projekt Digitální rozhlas do škol zamíří příští týden po druhé do jihočeského Písku

30. březen 2022

Další přednáška o digitálním rozhlasovém vysílání v rámci projektu Digitální rozhlas do škol se již po druhé vrací na Střední průmyslovou školu a Vyšší odbornou školu Písek v úterý 5. dubna. Novináře o tom informoval v úterý Roman Kropáček, provozní ředitel firmy RTI cz, která tuto akci již několik let pořádá.

Čtěte také

Studenti se seznámí s nejnovější platformou pro digitální rozhlasové vysílání, aktuálním stavem u nás i ve světě a na řadu přijdou i technické detaily, jako vysílací kmitočty, obsah digitálního multiplexu, vysílací antény, vysílače nebo jednofrekvenční sítě (SFN). Přednáška bude zakončena závěrečnou diskusí, s poslechem digitálního rozhlasu DAB+ na vlastní uši.

Projekt „Digitální rozhlas do škol“ připravila společnost RTI cz v roce 2016 v rámci podpory mediální gramotnosti v České republice. Formou přednášek, prezentací a poslechem nejnovější rozhlasové platformy DAB+ přibližuje digitální rozhlas budoucí generaci na učilištích, středních i vysokých školách technického typu. V rámci tohoto projektu proběhlo již několik přednášek na školách v Praze, Plzni, Hradci Králové, Pardubicích nebo Blatné.

„Věřím, že tento projekt Digitální rozhlas do škol obohatí vyučování každé školy a přispěje k navýšení mediální gramotnosti naší mládeže“, konstatoval Roman Kropáček, provozní ředitel společnosti RTI cz. Firma je jedním z operátorů digitálního rádia DAB+ v České republice. V jejím multiplexu vysílají například stanice rozhlasové skupiny Radio United, konkrétně Radio 1 a Rádio Beat. Operátor se zaměřuje na distribuci signálu výhradně v Čechách.

autor: lukpo
Spustit audio

Související