Radio BUH oznámilo ukončení vysílání, je součástí jednoho z bavorských DAB+ multiplexů

6. říjen 2023

Stovky interakcí na sociální síti Facebook přineslo oznámení bavorské rozhlasové stanice Radio BUH o plánovaném ukončení vysílání. Tento krok je plánován na červen příštího roku a provozovatel programu s ním tak přišel prakticky přesně rok předtím, než ho plánuje učinit.

Čtěte také

Rozhlasová stanice je již řadu let součástí bavorské rozhlasové sítě Oberbayern Süd, dříve Voralpenland, a to vedle dalších programů jako Radio Oberland, Alpenwelle, Bayernwelle nebo Alpin FM. Příjem multiplexu na řadě míst Čech komplikuje skutečnost, že funguje na kolizním kanálu 7A, který využívá v západních Čechách jak operátor RTI cz, tak v Praze v případě sítě ČRa DAB+ společnost České Radiokomunikace.

„Tato slova jsou nejtěžší, co jsme tu kdy museli napsat. V červnu 2024 nás čeká naše poslední vysílání. Do té doby bychom si rádi užili každou minutu a oslavili s vámi vše, čeho jsme kdy dosáhli. Nebudeme se loučit potichu,“ oznámila na sociální síti Facebook bavorská rozhlasová stanice Radio BUH. Na tento příspěvek následně reagovaly stovky posluchačů, převážně ve formě emotikonu smutku. „BUH vás miluje,“ uzavřel regionální vysílatel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související