Rána pro LGBTQ komunitu: lulu.fm omezilo působnost v DAB+, nevysílá už ani v Sasku

13. listopad 2023

Německá rozhlasová stanice lulu.fm od října významně omezila svou působnost na platformě DAB+. Její distribuce byla ukončena nejen v sousedním Sasku, ale také ve spokových zemích Hesensko a Hamburg. V těchto oblastech už si mohou posluchači naladit stanici pouze online, například prostřednictvím mobilní aplikace.

Čtěte také

„Od 1. října 2023 se zaměříme na tři významné queer metropole Kolín nad Rýnem, Berlín a Vídeň. S lulu.fm jsme do těchto měst v posledních letech skutečně dorazili a v budoucnu přineseme do programu našim posluchačům v Kolíně, Berlíně a Vídni ještě více regionálního obsahu,“ uvedl na svých webových stránkách provozovatel této rozhlasové stanice, jejíž program se zaměřuje zejména na LGBTQ komunitu, tedy mimo jiné lesby a gaye.

Omezení vysílání v DAB+ pochopitelně dojde ke snížení nákladů za distribuci pozemního signálu a ušetřené finance pak může investovat jinde, například právě do programu. Kromě DAB+ ve vybraných oblastech je stanice k dispozici také skrze domovskou webovou stránku, aplikace, chytrý reproduktor Alexa, online přehrávač Radioplayer. (...) Chtěli bychom moc poděkovat všem, kteří nás slyšeli v ostatních regionech přes DAB+, stream pokračuje,“ uzavřela lulu.fm.

autor: lukpo
Spustit audio

Související