Skupina Bild: Stanice Fritz, RadioEins a Cosmo se mají přesunout do online prostředí

30. říjen 2023

V rámci úspor ekonomických nákladů by se měly tři stanic berlínského a braniborského rozhlasu rbb přesunout z klasického prostředí do online světa. Informoval o tom deník BZ, který je součástí mediální skupiny Bild. Vysílatel by tak ušetřil za náklady na distribuci FM, ale také DAB+ signálu.

Čtěte také

Německý deník se odvolává na braniborského státního tajemníka Benjamina Grimma, který koncem srpna předložil nový návrh smlouvy o zemském vysílání. Tím je právě rbb se svými okruhy. Změní se také způsob řízení média, které deník označil za vládu „jednoho intendanta a dvouoké vedení“. Budoucí manažer, jenž bude stál v čele rbb, bude vydělávat zhruba pouze polovinu toho co skandálně propuštěna ředitelka Patricia Schlesinger.

Jaké by měly velké změny ve veřejnoprávním rozhlasu rbb dopad na české území? Poměrně zásadní. Vzhledem k tomu, že stanice Fritz, RadioEins a Cosmo se mají přesunout pouze do online prostředí, právě tyto programy by zmizely z FM vysílání i DAB+. Portál Digitální rádio nicméně předpokládá, že úsporný význam by mělo jejich vypnutí pouze v analogové distribuci. DAB+ multiplex funguje jako komplextní datová jednotka, vypnutí jednotlivých stanic tak nedává smysl.

autor: lukpo
Spustit audio

Související