Stanice egoFM vypnula jednu z bavorských FM frekvencí

10. červen 2024

Komerční rozhlasová stanice egoFM, která ve svém vysílání dává prostor zejména nemainstreamové hudbě, ukončila před několika týdny vysílání své analogové frevence 91,0 FM. Půlkilowattový vysílač sloužil k pokrytí bavorského města Fürth a jeho okolí. Posluchači v této oblasti si mohou program naladit v rámci digitálního vysílání DAB+.

Čtěte také

„Distribuce stanice egoFM na frekvenci 91.0 FM v oblasti Fürth byla nedávno zastavena.Všechny ostatní distribuční kanály egoFM jsou stále dostupné. Program můžete přijímat prostřednictvím digitálního rádia DAB+,“ informoval tým rozhlasové stanice. V Čechách je možné tuto stanici naladit na omezeném území z bavorských regionálních multiplexů, případně například ze saské sítě DAB+ Dresden, jejíž pokrytí se zlepšilo zejména v blízkosti tamních hranic.

„Digitální rádio DAB+ je dnešní rádiový standard. Vy těžíte z čistého digitálního zvuku bez nákladů na internet. DAB+ přijímáte – jako obvykle – přes anténu. DAB+ nabízí další informace formou textu nebo obrázků. Rozšířování DAB+ je výrazně energeticky účinnější než analogové FM rádio,“ doplnilo egoFM. V bavorském Fürthu, který vytváří de facto souměstí se známějším Norimberkem, je možné naladit ze stejného vysílače komerční stanici Star FM. Na 96,4 FM má výkon 1 kW.

autor: lukpo
Spustit audio

Související