Technologický veletrh IBC ukáže také trendy ve vývoji distribuce digitálního rádia DAB+ i DRM

6. září 2022

Veletrh IBC, který se koná od 9. do 12. září tradičně v Amsterdamu, je vyjma koronavirové každoročně místem, kde se setkávají zejména profesionálové v oblasti broadcastingu, tedy tzv. vysílacích služeb z pohledu technologií. Fraunhoferův institut se ve své prezentaci zaměří tentokrát na novou verzi profesionální technologie ContentServer.

Čtěte také

ContentServer R7 přináší řadu nových funkcí. Jak uvedla technologická společnost, půjde mimo jiné o vylepšení rozhraní pro zdroje streamování zvuku na bázi IP, automatickou normalizaci a monitorování hlasitosti (technologie Fraunhofer Sonamic) a automatické zpracování upozornění mimořádného významu pod zkratkou EWF (Emergency Warning Functionality). Fraunhofer IIS podporuje obě technologie digitálního rádia – DAB i DRM.

Kromě toho budou v rámci demo ContentServer R7 ukázány datové aplikace Journaline a EWF standardizované pro DAB+ i DRM. O tom, že se obě technologie nemusí nutně kanibalizovat a mohou fungovat vedle sebe přesvědčí návštěvníky kombinace hybridního řešení na bázi SDR pro příjem analogových a digitálních rádiových služeb v kombinaci s možnostmi internetového streamování.

Díky neustálému hledání nejlepší možnosti příjmu umožňuje hybridní rádio uživatelům vychutnat si nepřetržitý poslech na cestách a také jim nabízí snadný způsob, jak poslouchat své oblíbené regionální programy mimo příslušné vysílací oblasti. Zejména pro poslech ve voze s několika zvukovými zónami a doplňkovými digitálními informačními službami může být na jedné rádiové platformě současně aktivních několik nezávislých přijímacích jednotek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související