TV Nova utajila DVB-T2 vysílání fotbalového šampionátu v HD, vyjádřila se k němu až nyní

23. listopad 2022

Mediální skupina Nova vysílá na svém hlavním kanálu a tematické stanici Nova Action také právě probíhající Mistrovství světa ve fotbalu Katar 2022. Zajímavostí však je, že oba programy jsou v době přenosů k dispozici v pozemním vysílání v nižším rozlišení, které ovšem odpovídá formátu HD. Nova tento krok dopředu novinářům vůbec neavizovala.

Čtěte také

„Skupina Nova poprvé v historii vysílá mistrovství světa ve fotbale. Diváci uvidí celkem 32 přímých přenosů z MS v Kataru na Nova Action a TV Nova v nejvyšší kvalitě ve Full HD u operátorů. Fotbalovým fanouškům chceme zpříjemnit zážitek ze sledování a dočasně ve dnech fotbalových zápasů zvýšili datový tok v pozemním vysílaní na hlavní stanici TV Nova a Nova Action na 1280 x 720p, tedy na semiHD,“ reagoval na nedělní dotaz redakce Digitálního rádia šéf techniky Josef Uher.

V celé záležitosti nelze opomenout, že mediální skupina Nova tento krok směrem k novinářům vůbec nekomunikovala. V textech na Digitálním rádiu ale i dalších portálech se tak objevovala předpokládaná informace, že v pozemním vysílání budou fotbalové zápasy vysílané na Nově a Nově Action pouze ve standardní kvalitě, respektive formátu qHD, rozlišení 960x540p. Očekávání, že si ovšem diskutující na specializovaných webech vysílání v rozlišení 720p nevšimnou, bylo spíše bláhové.

autor: lukpo
Spustit audio

Související