V červnu odstartuje nová televize Markíza Krimi, bude určena pro slovenské placené služby

23. březen 2022

Další televizní stanice slovenské skupiny Markíza určená pro tamní trh odstartuje v červnu letošního roku prostřednictvím operátorů placených služeb. Nový projekt slibuje nejlepší kriminálky plné napínavých případů. Pod podobným názvem funguje v Česku televize Prima Krimi.

Čtěte také

Televizní rodina skupiny Markíza se od června rozroste o dalšího člena, kterým se stane zcela nová stanice Markíza Krimi. Jak už název napovídá, zaměřovat se bude na detektivní a kriminální tématiku, a to zejména prostřednictvím zahraničních seriálů.

„Slovenští diváci měli vždy rádi detektivní a kriminální příběhy ze zahraničí, proto jsme se rozhodli jednu naši televizi věnovat právě tomuto žánru. Markíza Krimi nám pomůže docílit širší tematické pestrosti a přesnější profilace našich stanic,“ vysvětlil Matthias Settele, generální ředitel skupiny Markíza. Konkrétní operátory zatím televize neupřesnila, dá se však předpokládat, že k dispozici bude i na satelitu Astra nebo pozemní službě Plustelka.

Čtěte také

„Cítíme, že právě teď je ten správný čas na spuštění nové televizní stanice. Slovenský televizní trh aktuálně zažívá absolutní rozmach, Markíza Krimi nám tak pomůže uspokojit enormní diváckou poptávku a obchodním partnerům poskytne další atraktivní prostor pro komunikaci jejich kampaní,“ doplnil Juraj Máťuš, ředitel Centra reklamy skupiny Markíza.

Markíza Krimi bude vysílat 24 hodin denně na území Slovenska prostřednictvím operátorů všech forem placených televizních služeb, pouze ve verzi Full HD. Kromě titulů známých ze stávajících stanic skupiny Markíza přinese Markíza Krimi také exkluzivní novinky a další prémiové, celosvětově populární seriály. Skupina Markíza v současnosti provozuje televize Markíza, Markíza +1, Doma a Dajto, speciálně pro český trh je určena Markíza International.

autor: lukpo
Spustit audio

Související