Zemřel zakladatel kdysi kultovní značky TechniSat Peter Lepper

31. leden 2024

Ve věku 77 let zamřel zakladatel a generální ředitel skupiny Techniropa Holding Peter Lepper, jejíž součástí byla i německá společnost TechniSat. Firma si získala v Česku velkou popularitu zejména v období první televizní digitalizace, oblíbenými se však staly i její DAB+ přijímače. Tím pravděpodobně nejznámějším bylo TechniSat Digitradio 210.

Čtěte také

Vrchol popularity dosáhla v České republice společnost TechniSat zejména okolo roku 2010, kdy vrcholila první fáze televizní digitalizace, tedy přechod z analogového na digitální vysílání DVB-T. Přijímače TechniSatu nabízeli zákazníkům nejen sázku na kvalitu v podobě citlivých tunerů, ale také možnost zobrazit detailní informace o přijímaném multiplexu po stisknutí jediného tlačítka. Mezi lovci vzdálených signálů si pak velkou popularitu získal DAB+ přijímač Digitradio 210.

„Jsme hluboce zarmouceni ztrátou našeho zakladatele Petera Leppera, vynikajícího podnikatele. Jako průkopník a zdroj inspirace pro každého v naší skupině společností zanechal trvalou stopu. Další rozvoj jeho skupiny společností je pro nás závazkem i ctí,“ komentoval Lepperův odchod Stefan Kön, současný generální ředitel Techniropa Holding. V následujících letech přišly na trh další přijímače TechniSat, ty však už nedosáhly takové kvality a citlivosti jako jejich předchůdci.

Na umrtí Petera Leppera mě upozornil dlouholetý kamarád a kolega Juraj Koiš z webu TVKOMPAS.

autor: lukpo
Spustit audio

Související