Zpravodajský kanál BBC News odstartuje v dubnu příštího roku, nahradí i BBC World News

15. červenec 2022

Nová zpravodajská televize BBC News bude sloužit jako globální kanál, nahradí i dosavadní vysílání stejnojmenné stanice určené pouze pro území Velké Británie. BBC to oznámila minulý týden prostřednictvím tiskové zprávy. Spuštění globálního zpravodajského kanálu je součástí plánu „Digitál na prvním místě“, který byl představen začátkem roku.

Čtěte také

Ředitelka BBC News Digital Naja Nielsen uvedla: „Naším cílem je vytvořit nejlepší živou a aktuální video zpravodajskou službu na světě – na našich webových stránkách, v našich aplikacích, na BBC iPlayer a na našem novém televizním zpravodajském kanálu.“

„Způsob, jakým publikum konzumuje zprávy, se mění. V posledních letech jsme byli svědky obrovského nárůstu počtu diváků, kteří přicházejí na naše živé vysílání, přičemž desítky milionů z nich sledují živé reportáže, když se odehrávají velké příběhy a události,“ dodala.

Čtěte také

„Jako světově nejdůvěryhodnější zdroj zpráv s obrovskou hloubkou a šíří odborných znalostí má BBC jedinečnou pozici, aby nabídla divákům tu nejlepší analýzu a vysvětlení, jak se tyto příběhy odvíjejí. Investujeme tedy do nových možností pokrývat nejnovější zprávy a náš zpravodajský kanál a digitální týmy budou pracovat ruku v ruce, aby přinesly tu nejlepší žurnalistiku publiku doma i v zahraničí,“ uzavřela manažerka BBC News Digital.

Nový zpravodajský kanál bude vysílán po celém světě, přinese důvěryhodnou žurnalistiku BBC mezinárodnímu publiku a plátcům licenčních poplatků ve Spojeném království umožní bez reklam přístup k obrovskému rozsahu a šíři mezinárodních událostí, které dříve nebyly dostupné. Bude obsahovat nové vlajkové programy postavené na významných novinářích a programy vytvořené pro různé platformy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související