Rádio Západ ukončilo vysílání, posluchači ho mohli naladit v DAB+ i na FM

1. leden 2022

Regionální rozhlasová stanice Rádio Západ ukončila v pátek 31. prosince 2021 své vysílání. Tento krok potvrdil portálu Digitální rádio Pavel Vorel, výkonný ředitel Rádia Samson, které je držitelem jeho licence. Za tímto krokem stojí podle Vorlových slov rozhodnutí majitele.

„Definitivní rozhodnutí o ukončení vysílání padlo v úterý 28. prosince. Jde o krok majitele rádia,“ uvedl Vorel a dodal, že již pro Radu pro rozhlasové a televizní vysílání připravil podklady týkající se vrácení licencí pro FM vysílání. Výkonný ředitel Rádia Samson nechtěl tento krok více komentovat. Současná pandemická situace bohužel menším médiím příliš nepřeje, doplácejí na odliv inzerentů a obecně neutěšenou finanční situaci.

Čtěte také

„Hlavní myšlenkou Rádia Západ je návrat ke kořenům rozhlasového vysílání a vytvoření opravdu čistě regionální stanice, která je koncipována jako hudebně zpravodajská stanice se zaměřením na informace ze západních Čech,“ píše se na webu regionální stanice. Formátově patřilo Rádio Západ do kategorie Pop CHR, hrálo tak zejména hudbu od 90. let po současnost. Hlavní důraz byl kladen na regionální události z kultury, sportu a dopravy.

Rádio Samson je možné od dnešního dne najít výhradně na internetu, Rádio Západ jako sesterský projekt ukončilo vysílání úplně. Západočeské rádio využívalo v Plzni a Domažlicích kmitočet 103 FM, v Karlových Varech 105 FM, v Tachově a Železné Rudě 105.6 FM a v Klatovech 92.4 MHz. Začátek roku tak nezahájil dobře zejména pro operátora RTI cz, jehož multiplex opustily hned tři stanice, kromě rádií Západ a Samson i metropolitní Hlas Prahy.

Pravidelně aktualizované seznamy věnované DAB+ naleznete v této příloze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související