Tvůrci českých podcastů už mohou ve Spotify doplnit svou tvorbu i videem

7. prosinec 2022

Streamingová služba Spotify už nabízí možnost tvůrcům vytvářet podcasty, tady audio pořady, nejen ve zvukové, ale i obrazové podobě. Možnost tzv. video podcastingu je od 15. listopadu letošního roku k dispozici také v České republice a celkem na více než 180 globálních trzích. Rozdíl mezi jednotlivými službami se tak obsahově prakticky smývají.

Čtěte také

Podcasty všeho druhu zažívají svůj boom a jejich fanoušci hledají nové možnosti konzumace obsahu svých oblíbených pořadů a tvůrců. Stejně jako posluchači hledají více příležitostí, jak se spojit se svým oblíbeným obsahem a tvůrci, podcasteři chtějí udělat totéž, aby se více spojili se svými fanoušky. Video podcasty jsou vhodnou příležitostí k navázání těchto spojení, protože daný pořad doplní kromě audio také o video složku.

Služba Spotify rozšířila v listopadu tuto možnost nejprve na tvůrce v Německu, Francii, Itálii, Španělsku, Brazílii a Mexiku, krátce na to ale expanzi oznámila globálně, tedy včetně trhů, jako je Česká republika nebo Slovensko. Audio podcasteři tak nyní budou moci začít experimentovat s videem a poskytovat obsah, se kterým se jejich posluchači mohou hlouběji zapojit, respektive ztotožnit.

Čtěte také

„Stejně jako jsme vytvořili sadu inovativních nástrojů pro tvorbu pro podcastery, nyní totéž děláme pro video obsah. Video podcasty umožňují posluchačům cítit se více propojeni s tvůrci za jejich oblíbenými pořady, ať už poslouchají pouze zvuk nebo sledují video, nebo dokonce přepínají mezi těmito dvěma,“ uvedla v tiskové zprávě streamingová platforma Spotify. Novinku využívá například i provozovatel chystané stanice iVodárenství TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související