Portál Digitální rádio letos zaznamenal více než půl druhého milionu návštěv, nejvíc poutala témata DVB-T2 a DAB+

23. prosinec 2020

Aktuální zpravodajství letošního roku pochopitelně významně ovlivnilo dokončení přechodu na celoplošné pozemní vysílání DVB-T2 a další změny související s touto digitální platformou. Vzhledem k tomu, že multiplex ČRo DAB+ se stanicemi Českého rozhlasu může od podzimu naladit už 95 % populace, i tato skutečnost se významně promítla do naší návštěvnosti.

Počet čtenářů portálu Digitální rádio, který provozuje na své doméně digital.rozhlas.cz Český rozhlas, dlouhodobě roste. V období od 1. ledna do 19. prosince se mohl tematický web veřejnoprávního média pochlubit 810 tisíci uživateli. V porovnání s přechozím rokem je to o více než 300 tisíc. Ještě výraznější je pak nárůst v oblasti návštěv portálu, a to z 880 tisíc na 1,6 milionu. Při zveřejňování výsledků vycházíme ze statistik Google Analytics. V posledním kvartálu 2020, který ještě neskončil, navštívilo web 290 tisíc uživatelů (480 tisíc návštěv).

A co v letošním roce zajímalo čtenáře našeho webu nejvíce? Na samotné špici čtenosti se umístil dlouhodobý redakční text věnovaný přechodu na pozemní digitální vysílání DVB-T2, který byl právě na podzim dokončen. Čtenáři se také zajímali konkrétně o změny v pozemní distribuci Českých Radiokomunikací, kdy operátor rozdělil dosavadní přechodovou síť 12 na finální multiplex 22 a 23. Diváci proto museli znovu přelaďovat své přijímače. Třetím nejčtenějším textem pak byl opět dlouhodobý text věnovaný tomu, jak poslouchat DAB+.

Nejčtenější texty roku 2019 na webu Digitální rádio

Čtenářům portálu Digitální rádio bychom chtěli poděkovat stejně jako loni zejména za přízeň, protože bez ní by naše zpravodajství nemělo cenu. Zvláštní poděkování patří zejména všem spolupracovníkům, které vytvářejí nejen texty na náš web, ale případně posílají i tipy z jednotlivých regionů České republiky, jež pochopitelně naše redakce nemůže pokrýt vlastními silami.

Pokud nebude vydána žádná neočekávaná informace, na naše zpravodajství se můžete opět těšit až od pátku 1. ledna 2021. Do té doby vám přejeme příjemné prožití vánočních svátků, chvíle s vašimi blízkými a událostmi bohatý příští rok.

autor: lukpo
Spustit audio

Související