Portál Digitální rádio navštívilo letos téměř 800 tisíc zájemců, hlavními lákadly byla TV Barrandov, Skylink a DAB+

23. prosinec 2021

Digitální vysílání DAB+ dlouhodobě, co se zájmu čtenářů týká, na našem webu roste a v letošním roce patřilo mezi nejvyhledávanější okruhy. Tuto technologii předčila pouze kauza výběru poplatků za kanály TV Barrandov a změny v placených službách Anténa+ a Skylink. Všem našim čtenářům děkujeme v roce 2021 za přízeň a zájem o naše exkluzivní témata.

Portál Digitální rádio, který provozuje na své doméně digital.rozhlas.cz Český rozhlas, si dlouhodobě drží zájem svých čtenářů. V období od 1. ledna do 19. prosince se mohl tematický web veřejnoprávního média pochlubit více než 770 tisíci uživateli. Hodnota je v porovnání s předchozím rokem, kdy jsme měli za sebou dokončení přechodu na DVB-T2 a zejména dobudování multiplexu ČRo DAB+, zcela logicky o něco nižší.

Oborový web zaznamenal v roce 2021 přes 1,3 milionu návštěv a téměř dva miliony zobrazených stran. Při zveřejňování výsledků vycházíme tradičně ze statistik Google Analytics. V posledním kvartálu 2021, který ještě neskončil, navštívilo web prozatím 260 tisíc uživatelů, což je opět velmi podobné hodnota jako v loňském roce.

Čtěte také

A co v letošním roce zajímalo čtenáře našeho webu nejvíce? Na samotné špici čtenosti se umístil exkluzivní text o tom, že majitel TV Barrandov plánuje zpoplatnění svých programů pro provozovatele kabelových, internetových a satelitních služeb. Na druhé pozici se umístilo téma ze světa pozemní televize, a to konkrétně vyřazení kanálů Nova HD a Prima HD z platformy Anténa+, jejímž provozovatelem je majitel Skylinku. Více než 30 tisíc zhlédnutí pak měla dlouhodobá příloha webu věnovaná digitálnímu rádiu DAB+. 

Nejčtenější texty roku 2021 na webu Digitální rádio

Čtenářům portálu Digitální rádio bychom chtěli poděkovat stejně jako loni zejména za přízeň, protože bez ní by naše zpravodajství nemělo cenu. Zvláštní poděkování patří zejména všem spolupracovníkům, kteří vytvářejí nejen texty na náš web, ale případně posílají i tipy z jednotlivých regionů České republiky, jež pochopitelně naše redakce nemůže pokrýt vlastními silami.

V následujících dnech bude vycházet zpravodajství na webu podle aktuálního vývoje. S plným nasazením se pak na vás těšíme opět v pondělí 3. ledna 2022. Do té doby vám přejeme příjemné prožití vánočních svátků, chvíle s vašimi blízkými a událostmi bohatý příští rok, který se ponese nejen ve znamení dalšího posilování digitálního rádia DAB+, v nějž pevně doufáme, ale také streamingových video služeb, kdy očekáváme zejména příchod velkých hráčů jako HBO MAX, Disney+ nebo SkyShowtime.

autor: lukpo
Spustit audio

Související